Pitkään on kiinnostanut epsanjalaisten churrot, harmittaa kun ei tajunnu epsanjassa niitä etsiä ja maistaa kun tuli käytyä päälle vuos sitten.. Mutta kyl sitä ehtii.<: Kokeilin tehdä niitä itse. Eka yritys on nuo pallerot, kun ohje käski pursottaa niin minähän pursotin, mutta pursotin posahti niin tuli palloja.:D Kyllä sisko nauroi lopputulokselle, itse kun on churroja syönyt. No toisella yrittämällä tein sitten ihan leivinalustalla pitkuloita ja jaoin sopivan kokoisiksi palasiksi (ehke hiukka ohuempia ois voinu olla?). Googlettakaa churrot niin näette miltä niitten ihan oikeasti pitäisi näyttää! Vaikka kirjassa jota käytinkin ne näytti samalta kuin omanikin.. Mutta kuitenkin, munkkimaisia ja älyttömän nopeita tehdä! Hyvvee.:P  Ohje Moderni tapas -kirjasta (Rekola,Kemppainen,Takala), pistän sellaisenaan, jokainen päättäköön miten tekee. Kirjassa on myös hyvän kuuloinen suklaa-kanelicrema sekä kanelikerma churrojen kanssa nautittavaksi. Ja muuta mukavaa epsanjalaista.:)

962792.jpg

962793.jpg

5 dl vettä
4 rkl oliiviöljyä
4 rkl rypsiöljyä
400 g vehnäjauhoja
½ tl suolaa
4 rkl sokeria
2 kananmunaa
öljyä uppopaistamiseen
sokeria kierittelyyn

Kiehauta vesi ja öljy. Lisää joukkoon jauhot, suola ja sokeri. Sekoita voimakkaasti, kunnes taikina on sileää. Lisää munat yksitellen ja sekoita hyvin.
Kuumenna uppopaistamiseen tarkoitettu öljy 160 -asteiseksi. Lusikoi taikina pursottimeen ja pursota siitä pikkusormen mittaisia churroja suoraan kuumaan upporasvaan ja paista ne kullanruskeiksi. Valuta churroista ylimääräinen öljy pois talouspaperi päällä ja sokeroi ne.