Ohje sama kuin juustosarvissa, tuli yksi isompi ja yksi pienempi vuokaleipä. Isompi etenkin oli kuin kaupan ranskanleipä, aivan ihanaa ja pehmeää! Kyl koton tehty leipä kaupan voittaa.:)

908402.jpg

5 dl vettä (tai maitoa)
50 g tuorehiivaa
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
1,5 dl öljyä
n.900 g vehnäjauhoja (tai graham, ohra, ruis yms..)
(porkkanaraastetta, pinaattia tms..)
(pinnalle mieluisia siemeniä)

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi tai n. 36 asteiseksi. Sekoita siihen hiiva, suola, sokeri ja öljy. Lisää jauhoja vähitellen samalla hyvin sekoittaen ja vaivaten. Muista ettei kaikkia jauhoja ole välttämätöntä laittaa, jos taikina vaikuttaa jo hyvältä. Mitä pehmeämpi taikina, sitä parempia sarvia/sämpylöitä. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa liinan alla vähintään 20 minuuttia, niin että määrä suunnilleen tuplaantuu.

Jaa taikina vuokiisi sopivasti (ota huomioon että se suunnilleen tuplaantuu vielä uunissa). Koristele halutessasi siemenillä yms. Paista uunissa 20-30 minuuttia. Jossain kymmenen minuutin tai vartin kuluttua kumoa leivät vuoista leivinpaperilla päällystetylle pellille ja pistä takaisin uuniin, että pohjakin paistuu. Leipä on valmista kun se kumisee pohjasta koputettaessa.