Tätä piirakkaa äiti haaveili että tänään tekisin, luuli että säilyisi itsenäisyyspäivään. Ohje on vaihteeksi jostain talteennapatusta Pirkka-lehdestä. Kuvan tilanteessa kolme henkilöä on sitä jo syönyt ja osa pistettiin siskon matkaan kämpille. Äskön keittiöstä kuului veljen (!! ei syö yleensä mitään missä on marjoja tai hedelmiä) pyyntö että äiti tekisi vaniljakastiketta paistoksen seuraksi. Luultavasti huomenaamulla on viimeiset palaset menossa..

287126.jpg

100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
11/2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

7-8 dl (400 g) mustikoita
2 rkl perunajauhoja
1/2 dl sokeria
1 tlk (2 dl) kevytkermaviiliä
1 kananmuna
1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria

Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26 cm). Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Sekoita keskenään vehnä- ja ruisjauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos rasva-sokerivaahtoon siivilän läpi ja sekoita juuri ja juuri tasaiseksi. Levitä taikina lastalla jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauhot ja sokeri. Kaada seos vuokaan. Sekoita kermaviili, muna, sokeri ja vanilliinisokeri. Levitä seos mustikoiden päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa haaleana.