Piti saada jääkaapissa tiellä pyörinyt halvapaketti poikkeen ja teki mieleni leipoa (vaihteeksi) jotain suklaasta. Kääretorttu on tässä perheessä varma tapaus, joten sitä siis. Ja tuli muuten älyttömän hyvää! ;) Ohje on mukailtu Valion parista ohjeesta. Ja halva ei ole mikään välttämätön tässä ohjeessa. Se piti vain hukuttaa jonnekin.

718977.jpg
(jos jokin on vaikea kuvattavaksi niin kääretorttu: siitä ei sitten koskaan
saa yhtä herkullista kuvaa kuin se ansaitsisi..)


4 munaa
1 ½ dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta

n.100 g suklaarouhetta
1 dl sokeria
100 g halvaa
250 g maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
2 banaania
2 tl vaniliinisokeria

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti käännellen siivilän läpi vaahtoon. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla päällystetylle uunipellille, ei ihan reunoja myöten. Paista  225 asteessa n. 7 minuuttia ja kumoa (tomu)sokeroidulle leivinpaperille. Halutessasi voit kääriä sen väliaikaisesti jo rullalle niin, että leivinpaperi jää kuitenkin väliin.

Vatkaa kuohukerma, lisää vaniliinisokeri. Sekoita keskenään maitorahka, pilkottu halva ja banaanit, suklaarouhe ja sokeri ja lisää lopuksi kevyesti käännellen kermavaahto. Täytä jäähtynyt pohja 2/3 seoksella ja rullaa rullaksi. Päällystä lopulla täytteellä tai tee leivoksia ja päällystä ne.:) (tai kuten minä: syö täyte pikkuhiljaa ;>). Pistä jääkaappiin ainakin tunniksi.