lauantai, 7. heinäkuu 2007
Suklaa-halva-banaanikääretorttu
(jos jokin on vaikea kuvattavaksi niin kääretorttu: siitä ei sitten koskaan
saa yhtä herkullista kuvaa kuin se ansaitsisi..)
4 munaa
1 ½ dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
n.100 g suklaarouhetta
1 dl sokeria
100 g halvaa
250 g maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
2 banaania
2 tl vaniliinisokeria
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti käännellen siivilän läpi vaahtoon. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla päällystetylle uunipellille, ei ihan reunoja myöten. Paista 225 asteessa n. 7 minuuttia ja kumoa (tomu)sokeroidulle leivinpaperille. Halutessasi voit kääriä sen väliaikaisesti jo rullalle niin, että leivinpaperi jää kuitenkin väliin.
Vatkaa kuohukerma, lisää vaniliinisokeri. Sekoita keskenään maitorahka, pilkottu halva ja banaanit, suklaarouhe ja sokeri ja lisää lopuksi kevyesti käännellen kermavaahto. Täytä jäähtynyt pohja 2/3 seoksella ja rullaa rullaksi. Päällystä lopulla täytteellä tai tee leivoksia ja päällystä ne.:) (tai kuten minä: syö täyte pikkuhiljaa ;>). Pistä jääkaappiin ainakin tunniksi.
Kommentit