Tämä kakku on jostain kirjastosta lainaamastani kirjasta, mutten nyt vaan satu muistaneeksi mistä, niitä kirjoja kun on tullut lainailtua niin paljon..Mutta jos joku sattuu tietämään kirjan nimen, olisi kiva jos ilmottaisi minullekin. Mikä ohje tahansa jossa on käytetty fariinisokeria saa minut kiinnostuneeksi, joten pakkohan se oli kokeilla siivouksen ohessa. Eikä aikaakaan vienyt ja perustarvikkeet riittivät.

236072.jpg

150 g margariinia tai voita
150 g tummaa suklaata
2 isoa munaa
2 dl fariinisokeria
2 rkl vahvaa kahvia
1½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

Pane uuni lämpiämään 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pyöreä, irtoreunainen vuoka. Sulata margariini ja lisää siihen paloiteltu suklaa, joka saa sulaa hitaasti lämpimässä margariinissa. Vatkaa munat ja fariinisokeri hyvin kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siihen kahvi yhdessä suklaaseoksen kanssa. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Lisää seos taikinaan. Paista uunin alaosassa 30-35 minuuttia. Anna seistä 5 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä.