Vaihteeksi ohje napattu kirjaston kirjasta. Aivan ihana kirja kuten varmaan olen jo mainostanut. Jonkun blogissa näinkin kuvan siitä.. Kirjan nimeä en kyllä koskaan muista. ^^  Tahdoin keksejä joissa on fariinisokeria ja mielellään jotain vaihtelua perinteisiin suklaakeksiresepteihin. No nämä kyllä ovat ihanaa vaihtelua! Taikina toi mieleen toffifeen.. Herkullisia ja rapeita keksejä, takuulla teen toistekin! :P Sulkuihin olen pistänyt omat pienet muutokseni.

 367856.jpg

2 ½ dl fariinisokeria (3 dl)
1 ½ dl sokeria (½ dl)
2 ½ dl pehm. voita
2 munaa
1 ½ tl vaniljasokeria
1 tl leivinsoodaa
7 ½ dl vehnäjauhoja (6 dl)
4 dl maissihiutaleita (meidän oli sokerikuorrutteisia)
225 g karamellikuorrutteisia suklaanappeja (vajaa 150g rouhittua suklaata)
1 ½ dl pähkinärouhetta

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vatkaa sokerit, voi, munat ja vaniliinisokeri suuressa kulhossa sähkövatkaimen keskinopeudella vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää kuivat aineet ja sekoita hitaalla nopeudella pehmeäksi taikinaksi. Lisää makeiset ja pähkinärouhe. Nostele teelusikoilla nokareita pellille (muotoilin kylläkin käsin) 5cm:n päähän toisistaan. Paista 10-12 minuuttia tai kunnes ne ovat vaalean kullanruskeita.