Pääsinpäs muffinseja pitkästä aikaa leivokselemaan. Ohje on Linda Collisterin Suklaa -kirjasta (kuinkas muuten), muutin vain sen verran että lisäsin suklaata rouhittuna n.100g ja maidon sekaan pistin n.2 tl pikakahvijauhetta. Taisin vain laittaa liian vähän jauhoja, kun tuota maitoa taisi lirahtaa enemmän kuin ohjeessa.. Ainakin uuniin katsoessa tulee vähän sellainen olo. Ihmettelen aina, miten saa aikaiseksi sellaisia oikein keskeltä siististi kohonneita muffinsseja, ihan niinkuin suoraan jostain kirjojen kuvista? Minä en sellaisia ole tainnut koskaan saada aikaiseksi.^^   Ja tulinpa miettineeksi, että missä säilytätte suklaalevyjä, jääkaapissa vai huoneenlämmössä? Täällä on vähän sekäettä, leivontasuklaat ovat jääkaapissa, muut suklaat jossain äitin kaapeissa etteivät eksyilevät sormet saa niitä..:)

 

252135.jpg

 

175 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä

2 dl sokeria

3 isoa munaa huoneenlämpöisenä

2 tl vaniljasokeria

2 ¼ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

3 rkl kaakaojauhetta

2 rkl maitoa

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Sekoita kaikki ainekset kulhossa aivan tasaiseksi puukauhalla tai sähkövatkaimella (keskimmäinen nopeus). Täytä kukin paperivuoka 1 ruokalusikallisella taikinaa eli puolilleen. Paista 180-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia, kunnes kakkujen pinta tuntuu kimmoisalta. Anna jäähtyä ritilällä.