Tarkoituksenani oli leipoa jälleen suklaakäärretorttu siskon pyynnöstä. Koska netti ei ollut saavutettavissani enkä päässyt selailemaan suosikkejani, tongin kansiostani reseptejä. Epäilin onnistuneeko torttuni kun pohjan ohje vaikutti oudolta, mutta päätin kokeilun vuoksi yrittää. No niinhän siinä kävi, että se kerkesi kovettua todella vikkelään, ja rullaaminen meni pipariksi. Niinpä seurauksena oli itse sovellettuja leivoksia. Ainakin pohjan halkeilleet osat maittivat itse leipurille, joten eivätköhän itse leivoksetkin ole kelpoisia menekistä päätellen. (*muoks* Kelpasivat. Seuraavana aamuna menivät viimeiset.) Joskin pehmeämpi pohja olisi enemmän minun mieleeni, ohjeesta tuli aika ohut kerros pellille. Ohjeen pistän kiinnostuneille lähipäivinä, tänään ovat vielä kouluhommat edessä.

Espanjan tunnilla kyseltiin vapaa-ajan harrastuksia. Minun vastaukseni oli ruuanlaitto (muiden mm.urheilu, krhm..). Opettajan kysyessä tarkennusta, vastasin että jotain suklaasta (ei tuo ruokasanasto edes ole niin hallinnassa). Oli opettajan silmät muljahtaa kun vastasin, että kyllä ihan viikoittain leivon. Muukin luokka taisi vähän hihitellä.. Ehkä olisi pitänyt mennä virran mukana ja puhua musiikista ja lenkkeilystä.. ;)

254485.jpg

254486.jpg

En osannut päättää kumpi kuva, joten saatte nyt molemmat. Kuten toivottavasti on huomattavissa, yritin panostaa kuvaamiseen. Sai kissakin osansa parrasvaloista..

Pohja: en löytänyt ohjetta jolla sain aikaan todellakin niin nopsaan jähmettyvän rapsakan pohjan että olisi pitänyt totella ohjeita ja rullata heti uunista otettua eikä minuutin jälkeen. Mutta kyllähän näihin menee pohjaksi perus suklaakäärretorttu (jonka ohje on tässä). Leivosten välit kostutin vaniljasokerilla maustetulla maidolla ja täytin aprikoosihillolla. Päälle tein yksinkertaisen kinuskikuorrutteen ja rouhin suklaata. Kuorrute on aivan mahtava myös muffinssien päällä, suosittelen kokeilemaan!

Kinuskikuorrute
100g suklaata
1 rkl siirappia
25g huoneenlämpöistä voita

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, ota pois ja lisää siirappi ja voi. Kun seos on tasaista, anna sen jäähtyä. Sekoita välillä ja seoksen ollessa paksua levitä se leivosten päälle. Jos seos ehtii jähmettyä liikaa, lämmitä varovasti matallalla lämmöllä mikrossa.