perjantai, 25. toukokuu 2007
Quiche Lorraine kinkku-juustopiiras tai kasvispiiras
Meillä pohjaa varten tehdään Raision laktoositonta Mummon muussia. Jos tekee koko pussin saa kaksi piirakkaa, joten ohjeen kaikki muut raaka-aineet tulee tuplata. Jos taasen haluaa vain yhden piirakan, käyttää vain puolet pussista. Pian tätä piirakkaa kuitenkin on saatava lisää, joten ei se puolikas muussijauhepussi kauaa kaapissa pölyty.;)
Olisi kiva saada kommenttia reseptiä kokeilleilta.:)
Pohjataikina:
2 dl perunasosetta
100 g margariinia tai voita
4 ½ dl hiivaleipäjauhoja (tai vehnäjauhoja)
½ dl vettä
1 tl suolaa
Kinkkutäyte:
200 g palvikinkkua
pala purjoa
1 paprika pilkottuna
(1-2 murskattua valkosipulinkynttä)
tilkka öljyä
Kasvistäyte:
pussi mieluisia kasviksia
paprikaa
Pinnalle:
2 dl juustoraastetta
3 munaa
1 dl kermaa
1 dl maitoa
suolaa
Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi seokseksi ja taputtele suurehkon voideltun piirasvuoan pohjalle ja reunoille (jauhoja saa olla runsaasti ja jos reunat silti tuppaavaat valumaan, niin taittele folioa tueksi esipaiston ajaksi).Kypsennä pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Kiehauta kuutioitua kinkkua, purjoa, paprikaa sekä valkosipulimurskaa hetki öljytilkassa. Levitä valitsemasi täyte puolikypsälle pohjalle. Ripottele päälle juustoraaste ja keskenään sekoitetut muut täytteen ainekset. Paista 225 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja saanut hieman väriä. Tarjoa lämpimänä.
Kommentit