Lakkiaistarjoilua. Kerrankin ehdin kuvata ennen kuin kukaan ehti viemään näitä pakastimeen.:) Tässä on kuulkaas mualiman paras piirakkapohja! ohje on äidin aikoja sitten jostain lehdestä leikkaama. Samalla ohjeella tarjotaan juhlissa myös kinkkupiirakkaa (joka on vielä tätäkin herkullisempaa :þ). En ole kinkkukuutioiden ystävä (silti äiti tunkee niitä mm.pizzaan), mutta tässä piirakassa toimivat mainiosti!

Meillä pohjaa varten tehdään Raision laktoositonta Mummon muussia. Jos tekee koko pussin saa kaksi piirakkaa, joten ohjeen kaikki muut raaka-aineet tulee tuplata. Jos taasen haluaa vain yhden piirakan, käyttää vain puolet pussista. Pian tätä piirakkaa kuitenkin on saatava lisää, joten ei se puolikas muussijauhepussi kauaa kaapissa pölyty.;)

Olisi kiva saada kommenttia reseptiä kokeilleilta.:)

612943.jpg

Pohjataikina:
2 dl perunasosetta
100 g margariinia tai voita
4 ½ dl hiivaleipäjauhoja (tai vehnäjauhoja)
½ dl vettä
1 tl suolaa

Kinkkutäyte:
200 g palvikinkkua
pala purjoa
1 paprika pilkottuna
(1-2 murskattua valkosipulinkynttä)
tilkka öljyä

Kasvistäyte:
pussi mieluisia kasviksia
paprikaa

Pinnalle:
2 dl juustoraastetta
3 munaa
1 dl kermaa
1 dl maitoa
suolaa

Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi seokseksi ja taputtele suurehkon voideltun piirasvuoan pohjalle ja reunoille (jauhoja saa olla runsaasti ja jos reunat silti tuppaavaat valumaan, niin taittele folioa tueksi esipaiston ajaksi).Kypsennä pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Kiehauta kuutioitua kinkkua, purjoa, paprikaa sekä valkosipulimurskaa hetki öljytilkassa. Levitä valitsemasi täyte puolikypsälle pohjalle. Ripottele päälle juustoraaste ja keskenään sekoitetut muut täytteen ainekset. Paista 225 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja saanut hieman väriä. Tarjoa lämpimänä.