Herrrrrrkkua ja takuulla isolla Hoolla (kuvaextra niiden kunniaksi)! Tämä aivan perustaikina pääsi jälleen yllättämään minut täysin. Ja tulin todenneeksi että täst'edes teen taikinani käyttäen tuorehiivaa kuivan sijaan ja omia kätösiäni koneen sijaan. Tästä taikinasta tulee myös erittäin hyviä sämpylöitä, jos ei jaksa sarvia tehdä! Taikinasta tuli 32 kappaletta muhkeita sarvia :)  *muoks* Piti vielä manitsemani että eihän sarvien täyttäminenkään ole hullumpi idea, itselle tuli mieleen että kinkkusuikaleet ainakin sopisivat todella hyvin! Jokaisella omat tapansa, kaikkeen voi soveltaa, näihinkin.

828547.jpg

828552.jpg

828553.jpg

5 dl vettä (tai maitoa)
50 g tuorehiivaa
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
1,5 dl öljyä
n.900 g vehnäjauhoja (tai graham, ohra, ruis yms..)
n. 500 g juustoraastetta (vähemmänkin voisi riittää, mutta ei minulle.;>)
(pinnalle mieluisia siemeniä)

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi tai n. 36 asteiseksi. Sekoita siihen hiiva, suola, sokeri ja öljy. Lisää jauhoja vähitellen samalla hyvin sekoittaen ja vaivaten. Muista ettei kaikkia jauhoja ole välttämätöntä laittaa, jos taikina vaikuttaa jo hyvältä. Mitä pehmeämpi taikina, sitä parempia sarvia/sämpylöitä. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa liinan alla vähintään 20 minuuttia, niin että määrä suunnilleen tuplaantuu.

Jaa taikina neljään osaan. Taputtele ja kauli neljä ympyrää ja jaa jokainen taikinapyörällä kahdeksaan osaan. Laita juustoraastetta jokaisen kolmion leveään päähän ja rullaa sieltä lähtien kärkeen. Voitele valmiit sarvet munalla ja ripottele päälle juustoa tai siemeniä. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.