torstai, 16. elokuu 2007
Juustocroissantit
5 dl vettä (tai maitoa)
50 g tuorehiivaa
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
1,5 dl öljyä
n.900 g vehnäjauhoja (tai graham, ohra, ruis yms..)
n. 500 g juustoraastetta (vähemmänkin voisi riittää, mutta ei minulle.;>)
(pinnalle mieluisia siemeniä)
Lämmitä neste kädenlämpöiseksi tai n. 36 asteiseksi. Sekoita siihen hiiva, suola, sokeri ja öljy. Lisää jauhoja vähitellen samalla hyvin sekoittaen ja vaivaten. Muista ettei kaikkia jauhoja ole välttämätöntä laittaa, jos taikina vaikuttaa jo hyvältä. Mitä pehmeämpi taikina, sitä parempia sarvia/sämpylöitä. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa liinan alla vähintään 20 minuuttia, niin että määrä suunnilleen tuplaantuu.
Jaa taikina neljään osaan. Taputtele ja kauli neljä ympyrää ja jaa jokainen taikinapyörällä kahdeksaan osaan. Laita juustoraastetta jokaisen kolmion leveään päähän ja rullaa sieltä lähtien kärkeen. Voitele valmiit sarvet munalla ja ripottele päälle juustoa tai siemeniä. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.
Kommentit