Haluan ihan ensimmäisenä jakaa rakkaimman keksiohjeeni. Jollen väärin muista, ne olivat syy leipomisvimmani alkuun eikä loppua näy. Ohje on Anna -lehdestä vuosien takaa. Itse olen aina tehnyt ohjeen yhdellä suklaalevyllä ja voin todeta, että se on ihan riittämiin ainakin minulle. Olisi tosin mielenkiintoista tietää miten suklaisia kekseistä voisi tulla.. Keksien koosta riippuen olen saanut aikaiseksi 30-50kpl (ottaen huomioon vielä taikinan katoamisen leipomisvaiheessa) ja ne kyllä katoavat pikaisesti. Rakastan jättää keksit hieman pehmeiksi, njam!


276763.jpg


4 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 tl soodaa
1 tl vaniliinisokeria
4 ½ dl kaurahiutaleita
2 kananmunaa
250g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 ½ dl fariinisokeria


1-2 levyä taloussuklaata Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat seokseen yksitellen voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi ja lisää kuivien aineiden joukkoon. Nostele taikina lusikalla kokkareiksi leivinpaperin päälle. Jätä kokkareiden väliin reilusti tilaa, sillä taikina leviää uunissa. Kerrallaan pellille sopii yhdeksän leivonnaista (riippuen keksien koosta, itse nykyään ahdan n.12-16).Paista pikkuleipiä uunin keskiosassa 175 asteessa noin 8 minuuttia. Säilytä pikkuleivät tiiviissä purkissa viileässä paikassa, jotta ne säilyttävät rapeutensa.