Vai mitkäs nämä oli nimeltään.. Joulukuun maku-lehdestä ohje napattu (paljon hyviä ohjeita!). Ei mitenkään erikoinen, tiikerikakun idealla toteutetut leivokset. Mutta maukas taikina, kahvin maku maittaa kahvia karttavallekin. Ohjeen ideana oli että leivoksille kastike, mutta samahan tuo olisi sanoa sitä kuorrutteeksi jota levittää tasaisesti koko levylle, sanon minä.:D Olisi tullut vähän nätimpiä, jos olisi ollut kahvipapumakeisia, hätävarana ei löytynyt kuin smarties-rakeita. Jos joku haluaa ohjeen, niin hihkaisee!

 655325.jpg

Pohja
150 g voita tai margariinia
4 munaa
3 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
2 dl maitoa

Lisäksi
½ dl lämmitettyä maitoa
3 rkl kaakaojauhetta
1 rkl tummaa murukahvijauhetta

Kuorrutus
4 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 tl tummaa murukahvijauhetta
3 rkl kuumaa kahvijuomaa
50 g voita tai margariinia sulatettuna

Koristeluun noin 50 g suklaakahvipapumakeisia

Valmista pohja. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta, voisulaa ja maitoa.
Ota taikinasta 1/3 toiseen kulhoon. Sekoita maitoon kaakaojauhe ja murukahvi. Lisää seos taikinaan.
Levitä puolet vaaleasta taikinasta leivinpaperin päälle uunipannulle, ei aivan reunoja myöten, koska taikina leviää uunissa. Nostele tumma taikina lusikalla pilkuiksi vaalean taikinan päälle. Levitä loput vaaleasta taikinasta "huolimattomasti" päälle.
Paisra 200 asteessa uunin keskitasossa 15-20 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Nosta kypsä pohja uunista ja anna jäähtyä.
Valmista kuorrutus. Mittaa ainekset kattilaan ja sekoita miedolla lämmöllä tasaiseksi, älä keitä. Leikkaa kakkupohja neliöiksi. Levitä lämmin kuorrutus paloille niin, että se vähän valuu reunoilta. Koristele kahvipapumakeisilla. Tarjoa kahvin kanssa.