Tämäkin ohje on napattu tuosta Maittavat suklaaherkut -kirjasta. Simppeli ja herkullinen lopputulos. Päätyipä kerrankin suklaalevite hyötykäyttöön. Tekemällä oppii: kannattaa pistää maltilla tuota levitettä, vaikka se kuinka hyvää onkin.;) Minulla sitä oli tuon 8 rkl, mutta olisi vähän vähemmän voinut olla, koska siistimpi lopputulos tulee, kun suklaalevite ei tursua ulos. Näppäriä ja nopeita herkkuja.:)

483346.jpg

375 g valmista voitaikinaa (itse käytin 500g)
8 rkl pähkinä-nugaalevitettä
50 g paahdettuja hasselpähkinöitä rouheena
25 g hienoasokeria

Kauli voitakinina kevyesti jauhotetulla työtasolla suorakulmioksi (37 x 23 cm). Sivele pähkinäsuklaalevite taikinalle ja ripottele päälle pähkinärouhe. Kääri taikina pitkältä sivulta puoliväliin asti rullalle ja kääri toiselta sivulta vastakkaiseen suuntaan. Kostuta rullien vierekkäisiä pintoja hiukan vedellä, jotta ne tarttuvat toisiinsa. Leikkaa rullapari terävällä veitsellä viipaleiksi. Siirrä viipaleet uunipellille ja paina veitsellä litteiksi. Ripottele päälle reilusti sokeria. Paista 220 asteeseen lämmitetyssä uunissa 10-15 minuuttia kullankeltaisiksi. Siirrä ritilälle jäähtymään.