perjantai, 30. maaliskuu 2007
Suklaa-saksanpähkinäpuustit
375 g valmista voitaikinaa (itse käytin 500g)
8 rkl pähkinä-nugaalevitettä
50 g paahdettuja hasselpähkinöitä rouheena
25 g hienoasokeria
Kauli voitakinina kevyesti jauhotetulla työtasolla suorakulmioksi (37 x 23 cm). Sivele pähkinäsuklaalevite taikinalle ja ripottele päälle pähkinärouhe. Kääri taikina pitkältä sivulta puoliväliin asti rullalle ja kääri toiselta sivulta vastakkaiseen suuntaan. Kostuta rullien vierekkäisiä pintoja hiukan vedellä, jotta ne tarttuvat toisiinsa. Leikkaa rullapari terävällä veitsellä viipaleiksi. Siirrä viipaleet uunipellille ja paina veitsellä litteiksi. Ripottele päälle reilusti sokeria. Paista 220 asteeseen lämmitetyssä uunissa 10-15 minuuttia kullankeltaisiksi. Siirrä ritilälle jäähtymään.
Kommentit