sunnuntai, 11. maaliskuu 2007
Vaniljakripferit
(kuva on kehnonlainen, pahoittelut)
200 g voita tai margariinia
1 1/4 dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
100 g (n. 1 1/2 dl) kuorittuja manteleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
Sokeroimiseen:
1 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten. Jauha mantelit monitoimikoneella hienoksi. Sekoita vehnäjauhot, jauhetut mantelit, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään ja lisää jauhoseos taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Vie taikina muovikelmuun käärittynä kylmään ja anna sen kovettua tunnin verran. Leivo taikinasta noin pikkusormen paksuisia ja noin 9 senttiä pitkiä tankoja. Taivuta tangot sarvien muotoon. Paista pikkuleipiä 200 asteessa uunin yläosassa 6 - 7 minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita tomusokeri ja vanilliinisokeri keskenään ja puuteroi pikkuleivät seoksessa. Säilytä vaniljasarvia kannellisessa rasiassa. Vaniljasarvet voi myös pakastaa ilman sokerointia. Sokeroi sulaneina.
Kommentit