Piti saada käytetyksi vanhentunut mansikkajogurtti kaapista ja viimeiset keksitkin naposteltiin toissapäivänä, joten mikäs sen parempaa kuin lumisena syyspäivänä leivoskella. Vaihtelun vuoksi jätin itse lisäämättä suklaapalaset kekseihin sillä perheen suurimmat suklaarohmut eivät parhaillaan ole paikalla niitä vaatimassa (ja minä kun olen se nuorin..). Ohje on jälleen eräästä kirjasta, mutta edes googlettamalla en sitä näin hätäseen löydä. Ilmoitan kunhan ehdin taas etsimään.. Ohjeen mukaan keksejä olisi pitänyt tulla noin 35kpl, itse kun kerrankin kiltisti noudatin ohjetta ja käytin teelusikkaa ruokalusikan sijaan, sain aikaiseksi 75kpl vaikka söin taikinaakin välillä (tulee mieleen Kellogs'in mainos: paha tapa).. Ainakin on taas vähäksi aikaa keksejä.

 

237476.jpg

 

1 ½ dl maustamatonta kevytjogurttia

1 ¼ dl sokeria

1 ¼ dl fariinisokeria

1 dl pehm. voita

1 tl vaniliinisokeria

4 ¼ dl vehnäjauhoja

1 ¼ dl kaurahiutaleita

½ tl leivinsoodaa

2 ½ dl rouh. taloussuklaata

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Vatkaa jogurtti, sokerit, voi ja vaniliinisokeri suuressa kulhossa keskinopeudella huolellisesti sekaisin. Lisää kuivat aineet ja sekoita hitaalla nopeudella pehmeäksi taikinaksi. Lisää suklaa.

Nostele taikinasta kahdella teelusikalla nokareita pellille. Paista 8-12 minuuttia tai kunnes ne ovat vaalean kullanruskeita. Anna jäähtyä minuutti ennen kuin otat ne pelliltä. Pakkaa kylminä.