Tänään vietetään kolmen kaveruksen kesken pikkujoulu-uusivuosi, joten piti sitä hyvän syyn varjolla päästä leipomaan jotain suklaista, vaikka jouluherkkuja onkin tullut syötyä jo niin mainio määrä.. ;) Ohje on perunajauhomainoksesta (tjsp), pistän sen kunhan kerkeän. Maisteltiin jo tuota kakkusta (koska ei kolme henkeä sitä kuitentaan ehkä kokonaan tarvitse), se oli maukas, mutta valitettavasti hieman kuiva. Kerrankin olisi kai  pitänyt pitää vähemmän aikaa uunissa.^^ Mutta kun useammin ne kakkuni tulevat päinvastaisina, niin nykyään pelaan varman päälle.. Mutta enivei. Maukas kuin mikä.:p

319052.jpg

2 dl perunajauhoja
2½ dl sokeria
200 g margariinia
3 munaa
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 dl(n.100g) rouhittua taloussuklaata
½ dl kermaa

Kuorrutus:
½ dl kermaa
25 g margariinia
150g taloussuklaata

Koristelu:
rouhittua taloussuklaata
kirsikoita
(itse latoin pähkinärouhetta)

1. Vatkaa perunajauhot, sokeri ja pehmeä margariini vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita joukkoon suklaarouhe ja kerma. Lisää seos taikinaan.
2. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 minuuttia. Peitä kakun pinta tarvitaessa foliolla paistamisen loppuvaiheessa.
3. Kuumenna kerma ja margariini kattilassa ja sulata siihen suklaa paloina. Kuorruta kakku ja koristele.

Itse tein kakun tavallista pienempään vuokaan, siksi siitä tuli noin korkea (ja kun tarkoutuksenani oli tehdä pienempi kakku. *krhm*). Kuorruttaessa kannattaa pistää kaksi-kolme kerrosta riippuen kakun koosta, eli antaa edellisen kerroksen jähmettyä hieman ennen kuin lisää kuorrutetta. Muutenhan kaikki valuu kiireenvilkkaan päältä pois, kuten koristeeni meinasivat tehdä.:D