maanantai, 25. joulukuu 2006
Minttusuklaajäädyke
1 ps (200 g) Pirkka-minttusuklaarakeita (itse laitoin Maraboun minttukrokanttia)
2 munaa
1/2 dl sokeria
3 dl kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria
(1 rkl minttulikööriä)
Rouhi noin 150 g minttusuklaarakeita terävällä veitsellä karkeahkoksi rouheeksi. Jätä loput suklaarakeet koristeeksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi. Yhdistä suklaarouhe, vanilliinisokeri ja halutessasi minttulikööri muna-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti sekoittaen. Huuhdo jäädykevuoka kylmällä vedellä. Kaada seos vuokaan ja pakasta vähintään 5 tuntia tai yön yli. Kasta jäädykevuoka nopeasti kuumaan veteen ja kumoa tarjolle. Koristele minttusuklaarakeilla ja säilykehedelmillä: esimerkiksi mandariineilla, persikoilla ja kirsikoilla.
Kommentit