Ihan kokonaan unohdin, että tämä piti tänne laittaa, kun ei ollut kuvaakaan muistuttamassa. Tälle kävi nääs niinkin kömpelösti, että kehoituksistani huolimatta kukaan ei viitsinyt laittaa sitä otettuaan kahvipöydältä jääkaappiin. No sehän koki yllättävän meltdownin.;> Mutta älyttömän herkullinen ja vaivaton tehdä! Ohje Pirkan sivuilta vaihteeksi.

1 ps (200 g) Pirkka-minttusuklaarakeita (itse laitoin Maraboun minttukrokanttia)
2 munaa
1/2 dl sokeria
3 dl kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria
(1 rkl minttulikööriä)

Rouhi noin 150 g minttusuklaarakeita terävällä veitsellä karkeahkoksi rouheeksi. Jätä loput suklaarakeet koristeeksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi. Yhdistä suklaarouhe, vanilliinisokeri ja halutessasi minttulikööri muna-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti sekoittaen. Huuhdo jäädykevuoka kylmällä vedellä. Kaada seos vuokaan ja pakasta vähintään 5 tuntia tai yön yli. Kasta jäädykevuoka nopeasti kuumaan veteen ja kumoa tarjolle. Koristele minttusuklaarakeilla ja säilykehedelmillä: esimerkiksi mandariineilla, persikoilla ja kirsikoilla.