Jälleen ohje Suklaaherkut -kirjasta. Kakku on vielä uunissa, joten mausta en osaa vielä muuta kommentoida kuin että taikina ainakin oli hyvää.;) Ohjeeseen olen sulkuihin pistänyt muutokset sekä ainekset, jotka meiltä valitettavasti uupuivat. Olisin niin halunnut kuivaankakkuun pitkästä aikaa rusinoita.:(

738849.jpg

175 g pehmeää voita
100 g vaaleaa muscovadosokeria (fariinisokeria)
4 kevyesti vatkattua munaa
225 g tummia suklaarakeita (vajaa 150 g pandasuklaata)
(100 g rusinoita)
50 g saksanpähkinärouhetta (hasselpähkinä- ja mantelirouhetta)
(1 appelsiinin raastettu kuori)
225 g jauhoja
2 tl leivinjauhetta

Voitele iso pitkulainen kakkuvuoka kevyesti rasvalla ja peitä pohja leivinpaperilla (tahi voitele ja korppujauhoita). Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Lisää munat vähitellen joukkoon jatkuvasti vatkaten, kunnes seos on ilmavaa vaahtoa. Jos seos alkaa juoksettua, lisää joukkoon hiukan jauhoja. Lisää suklaarakeet, rusinat, saksanpähkinät ja appelsiininkuori. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe ja hämmennä varovasti joukkoon. Lusikoi taikina vuokaan ja paina keskelle lusikalla pieni vana. Paista 170 asteessa noin tunti. Anna kakun jäähtyä vuoassa viisi minuuttia ja kumoa kakkuritilälle jäähtymään.