Suklaaherkuttelijoille varoitus..;) Tämä taas kuuluu luokkaan "ohjeita joiden kokeilua tulee lykättyä ihan turhan pitkään". Mutakakkua, suklaaholistien must! Mm. Juhlattaren kakkublogista ja kotikokista tämä ohje löytyi ja Heikun höpinöissä oli myös herkullisen oloinen versio. Tuli googlettamalla vastaan ohjekin, jossa olisi vaadittu 350 g suklaata.;P Oli kyllä taivaallisen hyvää, niin vähän lämpimänä kuin lisää hyydyttyäänkin seuraavana päivänä! Pistän ohjeen tähän sille varalle, että jollain ei linkit toimi tai niistä se katoaa.

803427.jpg

4 kpl      kananmunia
2 dl       sokeria
2½ dl    vehnäjauhoja
2 tl        leivinjauhetta
200 g    margariinia
1 levy (150g-200g) tummaa suklaata

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään. Sulata rasva kattilassa ja lisää samalla suklaapaloja sekaan. Sekoita samalla, mutta älä kiehauta, ettei suklaa pala. Voit toki halutessasi sulattaa suklaan vesihauteessa, mutta tällöin suklaaseen ei saisi joutua yhtään vettä (tai sulata voi ja suklaa mikrossa aina välillä sekoittaen, suklaan ei kokonaan tarvitse sulaa, se kyllä sulaa lämpimän voin joukkoon). Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vuorotellen jauhoseosta ja suklaaseosta munasokerivaahtoon. Sekoita. Kaada taikina jauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 200°C uunin keskitasolla n. 20min. Kakun on tarkoitus jäädä keskeltä vähän "raa'aksi". Halutessasi koristele jäähtynyt mutakakku tomusokerilla.