tiistai, 7. elokuu 2007
Mud cake
4 kpl kananmunia
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 g margariinia
1 levy (150g-200g) tummaa suklaata
Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään. Sulata rasva kattilassa ja lisää samalla suklaapaloja sekaan. Sekoita samalla, mutta älä kiehauta, ettei suklaa pala. Voit toki halutessasi sulattaa suklaan vesihauteessa, mutta tällöin suklaaseen ei saisi joutua yhtään vettä (tai sulata voi ja suklaa mikrossa aina välillä sekoittaen, suklaan ei kokonaan tarvitse sulaa, se kyllä sulaa lämpimän voin joukkoon). Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vuorotellen jauhoseosta ja suklaaseosta munasokerivaahtoon. Sekoita. Kaada taikina jauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 200°C uunin keskitasolla n. 20min. Kakun on tarkoitus jäädä keskeltä vähän "raa'aksi". Halutessasi koristele jäähtynyt mutakakku tomusokerilla.
Kommentit