Uutta muffinireseptiä kokeilen jälleen, tällä kertaa Dagens Muffinista. Ihmettelen vain miten tällä reseptillä voi saada aikaiseksi vain 4 suurta muffinia, kun minä sain tavallisen kokoisia n.20kpl. Ehkä reseptin tekijälle maistui taikina..;) Kuorrutin osan muffineista pikakahvi-tomusokeri-seoksella ja rouhin päälle loput suklaasta. Käytin itse näihin yhden Pandan crisp-levyn ja puolikkaan maitosuklaalevyn. Teki mieleni vielä säilyttää valkosuklaa kaapissa otollisempaa kohdetta varten, kunhan vastaan tulee houkutteleva resepti.:)

271741.jpg

100 g voita
1 3/4 dl vaaleaa siirappia
1/4 dl ruokosokeria
1 iso muna
3/4 dl vähärasvaista ranskankermaa (tai vettä)
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl grahamjauhoja tai vehnäleseitä
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl vaniljasokeria
3-4 rkl kaakaojauhetta

150 g tumma suklaata
100 g valkoista suklaata

Aseta uuni 200-asteeseen. Sekoita voi, siirappi + ruokosokeri tasaiseksi seokseksi. Lisää muna ja ranskankerma (tai vesi) ja lisää sen jälkeen kaikki kuivat ainekset sihdin läpi. Sekoita hyvin. Paloittele suklaa karkeasti (parasta tulee jos palat ovat reilun kokoiset) ja lisää nämä taikinaan. Voitele ja korppujauhota 4 syvennystä (mikäli käytät 6 kpl ison muffinssin muffinssipeltiä). Jaa taikina syvennyksiin. Syvennykset voi täyttä ’kunnolla’ sillä taikina ei valu reunojen yli vaan kasvaa korkeutta. Paista kunnes tuntuvat sopivan kuivilta, kokeile tikulla. Anna jäähtyä.