On tässä kummasti jäänyt keittiöpuuhat vähemmälle, liekkö koulu ja joulu pitäneet kiirettä yllä. Suklaa on päässyt jäämään raaka-aineissa vähemmälle, mutta sitä tilannetta ollaan kyllä parantamassa, ei huolta.;) Nyt kun kerrankin muistan, niin tahtoisin kiittää teitä kaikkia täällä käyneitä (kiitettävän suuri määrä hämmästyksekseni) ja kiitos kaikista kommenteista! :)

Tämä ohje on MyllynParhaan sivuilta. En usein leipiä tai sämpylöitä tee, mutta tämä oli ihan tajuttoman hyvää! Harmi kun tajusin jälkeenpäin, että olisin voinut laittaa täytteeksi juustoa, kun itsellä olisi siihen ollut mahdollisuus vaikuttaa (kaupan ruisleivästähän sitä ei itsestään löydy. Harmi). Mutta ensi kerralla sitten. Ei takuulla jäänyt viimeiseksi kerraksi näiden tekeminen.

299916.jpg

3 dl vettä
25 g hiivaa
1 rkl sokeria tai siirappia
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
n. 7 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkeita Vehnäjauhoja tai Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja (tumma vehnäjauho)

Porkkanakaura -täyte 2:lle sarvelle:
50 g voisulaa
2 dl porkkanaraastetta
2 dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita
2 tl rakuunaa ja / tai (n. 6  valkosipulinkynttä)
1-2 tl yrttisuolaa

Liuota hiiva, sokeri ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja jauhot ja alusta hyvin taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kaaviloi kumpikin n. 30 x 30 cm:n levyksi.

Sekoita valitsemasi täyte ja levitä se tasaisesti levyille. Rullaa levyt (kääretortun tapaan) pidemmästä reunasta. Laita täytetyt rullat sarven muotoon uunipellille kohoamaan. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettynä.

Tee pintaan viillot veitsellä vinottain n. 2 cm:n välein Voitele maidolla tai vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista 225 asteisessa uunissa n. 20 min.