Äiti toivoi eilen minulta leivontavimmaiselta näitä keksejä uusimasta Pirkka-lehdestä. En kyllä saanut aikaiseksi neljää isoa pötköä vaan jotain kahdeksan pienempää, sen verran hankalasti käsiteltävää minä siitä taikinasta ainakin sain aikaiseksi. Tosin liekkö se yllätyskään minun kohdallani..;) Ihan hyviä ja rapeita keksejä tämän tyylisistä pitäville, mutta minä kaipaisin niihin kyllä suklaata.:D Karkkilakko on loppu, ainakin näin suklaiden osalta (1/3 daim-marabou ja suklakonvehteja kiitettävä määrä jo mennyt, suklaakalenterista kolme palasta, joten ei tässä mitään peruakkaan voisi). Olen kyllä tullut siihen tulokseen, että ei niitä karkkeja niin hirveästi tee mieli etteikö voisi sanoa eikin jos muu perhe mässyää. Kunhan suklaissa pidän huolen siitä, että saan osani.

287127.jpg

200 g voita
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
1 keltuainen
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl vanilliinisokeria
2 tl ruokasoodaa

Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja siirappi vaahdoksi. Lisää keltuainen ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu vanilliinisokeri ja ruokasooda. Leivo taikinasta neljä noin 40 sentin mittaista tankoa. Nosta tangot kahdelle pellille leivinpaperin päälle. Jätä reilusti tilaa tankojen väliin, sillä ne leviävät paistettaessa. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia kauniin ruskeiksi. Leikkaa tangot heti uunista ottamisen jälkeen noin 3 1/2 cm:n levyisiksi viipaleiksi. Anna jäähtyä pellillä.