Ohjeen kaivan esille myöhemmin, napattu jälleen siitä ihanan ihanasta pikkuleipäkirjasta. Kekseihin olisi vielä kuulunut sulatetulla suklaalla raitoja, mutta kaapin suklaat oli kaikki varattu äitienpäiväksi..;) Aluksi harkitsin näitä lakkiaistarjoiluun, mutta ovat nämä ehkä vähän liian imeliä siellä tarjottavaksi. Mutta hyviä kyllä ovat! Jos kellään olisi ehdottaa suklaapikkuleipiä juhlissa tarjottavaksi, olisin kiitollinen. Eikä mielellään pursotettavia, kun minulla käryää aina pinna niitten kanssa.:D Ainiin ja suklaarouheen sijaan laitoin hasselpähkinärouhetta! Herkkuani.;P

577366.jpg

1 1/4 dl sokeria
1 1/4 dl pehm. voita
30 g sulatettua suklaata
1 keltuainen
1 rkl maitoa
½ tl vaniliinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
3/4 dl suklaarouhetta

3/4 dl pähkinälevitettä
3/4 dl taloussuklaata
½ tl margariinia

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vatkaa sokeri, voi, sulatettu suklaa, keltuainen, maito ja vaniliinisokeri keskinopeudella huolellisesti sekaisin. Lisää jauhot ja sekoita hitaalla nopeudella pehmeäksi taikinaksi. Lisää rouhitut suklaanapit.
Muotoile taikinasta halkaisijaltaan 2 ½ cm:n pyöryköitä. Asettele pallot pellille 5cm:n päähän toisistaan. Paina peukalolla (puukauhan pieni pyöreä pää toimi loistavasti) jokaiseen syvennys (pallot kyllä leviävät uunissa, ei kannata painella matalemmiksi tai uunista voi saada ulos pellin kokoisen keksin..*nimimerkillä tehty sekin*). Paista 8-12 minuuttia tai kunnes keksit ovat kiinteitä. Paina syvennystä välittömästi uudelleen lusikan varrella. Anna jäähtyä kunnolla. Pane n.½ tl pähkinälevitettä jokaiseen syvennykseen.

Sulata pursotuksen raaka-aineet mikrossa ja sekoita hyvin. Pursota keksien päälle ja anna jähmettyä kunnolla ennen pakkaamista.