keskiviikko, 18. huhtikuu 2007
Aprikoosi-tuorejuustopikkuleivät
100 g Pirkka leivontamargariinia
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Täyte:
1/2 rs (à 200 g) Pirkka Kevyt maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1/2 dl aprikoosimarmeladia
Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten.Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne sekoittaen siivilän läpi rasvaseokseen. Kauli jauhotetulla alustalla taikinasta noin puolen sentin paksuinen levy. Ota levystä pyöreällä muotilla kiekkoja ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Poista joka toisesta kiekosta pienellä muotilla -esimerkiksi kardemummaputkilon päällä keskusta. Kauli jäljelle jäänyt taikina uudelleen. Paista pikkuleipiä 200 asteessa uunin ylätasolla noin 6-8 minuuttia. Jäähdytä pikkuleipäkiekot. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokeri ja vanilliinisokeri. Levitä tuorejuustoa ja aprikoosimarmeladia kokonaisen pohjakiekon pinnalle ja paina kuvioitu kiekko täytteen päälle. Täytä pikkuleivät vasta tarjoilupäivänä, sillä täytettyinä ne pehmenevät.
Kommentit