Eilen oli vaihteeksi leivointapäivä, mutta valitettavasti niin myöhään aloitin että kameramme kerkesi lähteä jo etelän matkalle. Eli viikkoon ei ole luvassa kuvia tuotoksista, saa nähdä tuleeko mitään tehtyäkään kun syöjät tuntuu vähenevän.^^

Olen aina halunnut leipoa porkkanakakkua, mutta jostain syystä on sitä päätöstä tullut aina lykättyä. Harmi! Sama ohje löytyi kansiosta kuin Suklaaholistilla (eli mars vilkaisemaan ohje ja herkullinen kuva!). Aivan taivaallisen muhkea, mehevä, tuorejuustoisen tahmea mutta silti niin raikas. Ei ole herkkujen ystävä jos ei tätä porkkanakakkua kokeile!

4 munaa
350 g porkkanaraastetta
2 dl öljyä
4 dl jauhoja
4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl suolaa
1 tl kanelia
1 prk ananasmurskaa

Kuorrutus:
200 g appelsiinituorejuustoa
2 dl tomusokeria
2 rkl appelsiinimehua
(jos ei halua appelsiinista, niin voi käyttää maustamatonta tuorejuustoa ja lisää vaniljasokeria)

Vatkaa  munat, öljy ja raaste kuohkeaksi sotkuksi. Lisää sokeri ja ananasmurska. Sekoita jauhot keskenään ja kääntele joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa 50 minuuttia.  Kun kakku on jäähtynyt, kumoa ja anna jäähtyä. Vatkaa kuorrutuksen ainekset sekaisin ja levitä kakun päälle (minulla olisi riittänyt sitä pistää väliinkin)