Ohjeen googletin ja lisäsin leivän päälle juustoraastetta (pakko mikä pakko). Kaupan vaalealeipä (siis se mitä meille kotiin aina ostetaan, on siellä ihania kaupassa) alkaa tympiä, joten oman leivän vuoro tuoda vaihtelua. Ja porkkanaa pitää olla, se tekee leivästä/sämpylöistä ihanan pehmeää. Muhkea ja hyvä leipä tuli. Ja helppo kuin mikä tehdä.:)

361998.jpg

 

2 porkkanaa
2 1/2 dl maitoa
1 kananmuna
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
2 dl kaurahiutaleita
1 ps kuivahiivaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi ja sekoita puuhaarukalla joukkoon muna, hunaja, porkkanaraaste, suola ja kaurahiutaleet. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään vehnäjauhoja ja lisää taikinaan. Lisää loput jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin tunti. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Muotoile taikina keoksi nuolijalla tai veitsellä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ilman liinaa, jotta leivän kuori pysyy rapeana.