Välittämättä syökö joku näitä tai ei, teki mieleni hirveästi kokeilla ja pistää samalla jonnekin loput ½ dl vispikermasta. Mukailin ohjeen plussan marmori-appelsiinileivoksista. Käytin tavallista pienempää reunallista vuokaa, ettei tulisi liikaa kelpaamattomia leivoksia. Tosin kun juuri maistoin, niin en voi ymmärtää jollei joku minun lisäkseni näistä pitäisi. Nämä ovat ihanan pehmeitä vaikkakin hyvin yksinkertaisia. Eikä yhtään suklaata! (paitsi nompparellit, koska värilliset loppuivat yllättäen)

279865.jpg

3 munaa
2 dl sokeria
100 g voita tai margariinia
2 tl vanilliinisokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ dl vispikermaa

Täyte:
Aprikoosimarmeladia

Kuorrutus:
6 dl tomusokeria
4 rkl vettä
2 rkl sitruunamehua


Sekoita munat ja sokeri. Lisää sulatettu, jäähtynyt rasva ja vanilliinisokeri. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseos taikinaan sihdin läpi vuorotellen kerman kanssa. Levitä puolet taikinasta leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Levitä taikinan päälle aprikoosimarmeladia (laitoin itse aika varovaisesti teelusikalla annostellen kun täällä vieroksutaan aprikoosimarmeladia, mutta olisi sitä huoletta pistää ihan reilusti). Levitä loput taikinasta marmeladikerroksen päälle. Paista 200 asteessa toiseksi alimmalla tasolla noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

Kuorrutusta varten sekoita tomusokeri, vesi ja sitruunamehu paksuksi levitettäväksi tahnaksi. Levitä kuorrute jäähtyneen torttupohjan päälle. Koristele. Anna kuorrutteen jähmettyä ja paloittele haluamasi kokoisiksi leivoksiksi.