En olekaan nyt vähään aikaan blogaillut. Kirjotukset pitävät sähläämässä muissa hommissa ja suklaat on mennyt kyllä siinä ohessa ihan omaan napaan leipomusten sijaan.;) Tänään sitten päätin rentoutua leipoen ja selailin niin omia reseptikansioita kuin täällä muiden blogejakin. Löytyi sitten resepti jota on jo kauan pitänyt kokeilla, mutta aina unohtunut. Tämä ohje tuli vastaan sekä Riikan ruokaohjeissa että omassa kansiossa, niin johan oli riittävä vihje että pitäisiköhän jo kokeilla. Jääkaapissakin majaili sopivasti tummuneita banaaneja. Näistä leivoksista tuli todella herkullisia ja meheviä! Ehdottomasti tulee tehtyä toistekin.

 464025.jpg

300 g margariinia tai voita
4 dl sokeria
5 munaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
4 tl kanelia
2 tl inkivääriä
4 banaania
1 dl vahvaa kahvijuomaa

Kuorrutus: (minun piti tehdä tämä määrä kyllä tuplana^^)
4 dl tomusokeria
4 rkl kahvia (tai kahvilikööriä)

Koristeeksi:
kahvinpapumakeisia tai jotain muita suklaakoristeita


Vaahdota rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää taikinaan soseutetut banaanit yhdessä jäähtyneen kahvin kanssa.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 175 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Sekoita notkea kuorrute tomusokerista ja kahvista ja levitä se kakkulevylle. Leikkaa levy paloiksi ja viimeistele kahvinpapumakeisilla. Jos käytät nonparelleja, niin ripottele ne pintaan heti kuorrutteen levittämisen jälkeen, ennen kuin kuorrute kovettuu. Säilytä leivokset jääkaapissa tiiviissä rasiassa.