Netti on tulvillaan erilaisia mokkisohjeita, joten ei kai se haittaa jos tämän meidän perheen perinteisen isken sekaan. Pienenä näitä tuli ahmittua varmaan viikoittain.. Ohje voi vaikuttaa suurelta (ja vaikuttaakin), mutta näistä tulee ihanan muhkeita ja taikina mahtuu juuri sopivasti uunipellille. Maailman parhaita mokkiksia!

348344.jpg

4 munaa
6 dl sokeria
9 dl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
4 tl leivinjauhetta
300 g sulaa voita
4 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauheetta

Kuorrutus:
5 ½ dl tomusokeria
6 rkl sulaa voita
6 rkl kahvia
1 ½ rkl kaakaojauhetta
3 tl vaniljasokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään. Kananmunat ja sokeri vaahdotetaan ja vaahtoon lisätään vuorotellen maitoa, voita ja kuivat aineet siivilän läpi. Kaada taikina leivinpaperilla päällystettyyn uunipeltiin. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Sulata mikrossa margariini kahvin(tai veden, mutta enää en voi käsittää miksi pienenä torjuin kahvin mokkiksissa..^^) kanssa ja
anna jäähtyä hetki. Lisää vähitellen kuivat aineet. Sekoita hyvin. Levitä jäähtyneelle pohjalle ja ripottele pinnalle strösseleitä/kookoshiutaleita.